Aktuelt

«For avgangselever på studieforberedende og påbygg i videregående skole vil like mange som vanlig komme opp til muntlig eksamen denne våren. Muntlig-praktisk og praktisk eksamen vil ikke bli gjennomført.»

Det vil si at de muntlige partiene på Vg3 som skolene sendte over til skoleeier før 1. mars skal gjennomføres.

Dere vil få disse tilbake med ekstern sensor innen slutten av uke 16.

Her er alle bestemmelsene som dere også finner på denne lenken til regjeringen.no

Dette er beslutningen om eksamen våren 2021:

• Alle skriftlige eksamener avlyses for elever.
  • Alle muntlig-praktiske og praktiske eksamener avlyses for elever.
  • Lokalgitt muntlig eksamen for 10. trinn gjennomføres.
  • Lokalgitt muntlig eksamen for VG3 gjennomføres.
  • Privatister og elever med behov for eksamen for å få vitnemål og fag- og svennebrev skal ha eksamen. Elever med rett til ny, utsatt og særskilt eksamen våren 2021gjennomfører eksamen sammen med privatistene.
  • Fag- og svenneprøver avlyses ikke, men gjennomføres etter gjeldende smitteverntiltak.

Skriftlig eksamen for elever på 10. trinn og i videregående opp læring er avlyst våren 2021. Det er fremdeles noen kandidater som skal ta eksamen. Du finner oversikt i denne artikkelen.

Dette skriver utdanningsdirektoratet

Kjære 10.-klassing. Det siste året har vært et rart og annerledes år. For deg som elev i slutten av grunnskolen, og for oss som jobber i videregående. Vi hadde forberedt og gledet oss til å få deg på besøk, vise deg rundt på skolen, og for å fortelle deg om skolen på utdanningsmessen. Det har vi dessverre ikke fått mulighet til. Men på nettsidene våre kan du finne mer informasjon om skolen og valgene du har hos oss.

Det er du som må velge, men vi hjelper deg på veien. Nå er tiden inne for å søke skoleplass. Husk å søke innen 1. mars

Ingen av de definerte nærkontaktene til elevene som testet positivt for covid 19, har avlagt positiv prøve. - Dette viser at elevene er flinke og holde avstand, og at planen vår for rødt nivå ser ut til å virke, sier rektor Bente Døsen

Snakk om selvmordstanker – det kan redde liv. I desember starter en ny folkeopplysningskampanje hvor målet er å forebygge selvmord. Rogaland fylkeskommune er med i kampanjen som minner oss om at det å spørre om selvmordstanker kan redde liv. Og at det er hjelp å få.

Bli med og snakk om det

Før jul skal elevene på TIF, elektro, Restaurant- og matfag, helse og oppvekst  og påbygg ta elevundersøkelsen. Undersøkelsen er en nasjonal årlig undersøkelse der elevene svarer på spørsmål om hvordan de har det på skolen, faglig og sosialt. Alle svar er anonyme.

De videregående skolene i Rogaland er på gult nivå i trafikklysmodellen som sier hvilke smitteverntiltak de skal følge. Det betyr skjerpede krav til hygiene og avstand. - Vi følger smitteutviklingen nøye, og skolene forbereder seg på at det kan skje raske endringer som bringer oss over i rødt nivå. Rødt nivå betyr imidlertid ikke at skolene stenger, sier fylkesdirektør for opplæring Joar Loland.

I dag markerte vi verdensdagen for psykisk helse på Karmsund. Tema for året er "spør mer". Snakk med hverandre, vær en venn! Elevrådet skrev gode ord på tallerkener som ble delt ut sammen med et vaffelhjerte i pausen. Restaurant og matfag hadde fokus på mat med følelser. Elevene digget det - nå håper vi de spør mer og snakker mer!

Skolene har begynt å bruke det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS). Du som foresatt får  en egen tilgang til systemet for å sikre samarbeidet mellom hjem og skole. ...