Aktuelt

Sommerskolen er et gratis tilbud til deg som har stryk eller ikke vurdering (IV) i et fag. Tilbudet starter torsdag 17. juni og avslutter med eksamen 30. juni. Tilbudet gjelder elever, tidligere elever og lærlinger. Erfaringen viser at de aller fleste gjennomfører sommerskolen og klarer karakter i faget slik at du får godkjent vitnemål.  Alle elevene i Nord-Rogaland tar sommerskolen på Karmsund vgs.

Husk påmeldingsfristene:

• Fredag 28. mai for elever som ikke har vurdering (IV-elever)
  • Fredag 4. juni for elever med 1 i faget (stryk)

Les mer og meld deg på her.

Velkommen skal du være.

Nå har du muligheten til å ta det du mangler for å få studiekompetanse eller fag- og svennebrev og fullføre videregående som voksen. Vi skreddersyr et opplegg som passer for deg.

Det er lurt å gjøre ferdig videregående, slik at du får studiekompetanse eller et fag- og svennebrev. Det gir deg et synlig bevis på det du kan og den kompetansen du har. Det gjør også at du står sterkere på arbeidsmarkedet.

Trykk her for mer informasjon

Alle muntlige eksamener er avlyst for skoleåret 2020/2021. Fra tidligere er skriftlige eksamener avlyst for de aller fleste, mens det skal holdes eksamen både muntlig og skriftlig for privatistelever.

Skriftlig eksamen for elever på 10. trinn og i videregående opp læring er avlyst våren 2021. Det er fremdeles noen kandidater som skal ta eksamen. Du finner oversikt i denne artikkelen.

Dette skriver utdanningsdirektoratet

Kjære 10.-klassing. Det siste året har vært et rart og annerledes år. For deg som elev i slutten av grunnskolen, og for oss som jobber i videregående. Vi hadde forberedt og gledet oss til å få deg på besøk, vise deg rundt på skolen, og for å fortelle deg om skolen på utdanningsmessen. Det har vi dessverre ikke fått mulighet til. Men på nettsidene våre kan du finne mer informasjon om skolen og valgene du har hos oss.

Det er du som må velge, men vi hjelper deg på veien. Nå er tiden inne for å søke skoleplass. Husk å søke innen 1. mars

Ingen av de definerte nærkontaktene til elevene som testet positivt for covid 19, har avlagt positiv prøve. - Dette viser at elevene er flinke og holde avstand, og at planen vår for rødt nivå ser ut til å virke, sier rektor Bente Døsen

Snakk om selvmordstanker – det kan redde liv. I desember starter en ny folkeopplysningskampanje hvor målet er å forebygge selvmord. Rogaland fylkeskommune er med i kampanjen som minner oss om at det å spørre om selvmordstanker kan redde liv. Og at det er hjelp å få.

Bli med og snakk om det

Før jul skal elevene på TIF, elektro, Restaurant- og matfag, helse og oppvekst  og påbygg ta elevundersøkelsen. Undersøkelsen er en nasjonal årlig undersøkelse der elevene svarer på spørsmål om hvordan de har det på skolen, faglig og sosialt. Alle svar er anonyme.

De videregående skolene i Rogaland er på gult nivå i trafikklysmodellen som sier hvilke smitteverntiltak de skal følge. Det betyr skjerpede krav til hygiene og avstand. - Vi følger smitteutviklingen nøye, og skolene forbereder seg på at det kan skje raske endringer som bringer oss over i rødt nivå. Rødt nivå betyr imidlertid ikke at skolene stenger, sier fylkesdirektør for opplæring Joar Loland.