Innlogging og tilgang for foresatte

VISMA

Skolene bruker skoleadministrasjonssystemet Visma InSchool (VIS).

Du som foresatt får egen tilgang til systemet for å sikre samarbeidet mellom hjem og skole.

    

Hvordan logger jeg inn?  

Foresatte kan foreløpig ikke bruke VIS-appen, de må bruke en nettleser, helst Google Chrome. Her må de logge inn med et av valgene under ID-porten. Av hensyn til sikkerheten må dette gjøres hver gang du logger deg inn.   

Innlogging VIS – Karmsund videregående skole    
   

Register dine kontaktopplysninger  

VIS henter navn og folkeregistrert adresse til foresatte fra Folkeregisteret. Eventuell e-post og telefonnummer blir hentet fra kontakt- og reservasjonsregisteret, så sant du ikke har reservert deg for dette. Foresatte kan selv legge til e-postadresse og telefonnummer i VIS

Er du foresatt til elever som går på forskjellige skoler? Da ber vi deg om å registrere dine kontaktopplysninger på hver enkelt skole.   

Vi setter pris på, og ber om at du legger inn opplysningene så raskt som mulig. Riktige kontaktopplysninger vil være med å sikre et godt samarbeid mellom hjem og skole og en god beredskap.  

Foresatte til elever over 18 år må signere et samtykke for at vi skal kunne legge inn foresatte og personopplysninger i systemet. Dette vil gi foresatte mulighet til å logge seg inn i VIS, og åpne for at skolen kan dele opplysninger om elev som er over 18 år. Eleven må også gi samtykke før foresatte kan få tilgang i VIS.  

Samtykke-erklæring for foresatte/elev over 18 år 
 

Tilgang til andre kontaktpersoner eller fosterforeldre (gjelder for elever som er under 18 år)

Det skal også signeres samtykke hvis andre skal stå som kontaktpersoner (f.eks fosterforeldre)

Samtykke-erklæring for andre kontaktpersoner eller fosterforeldre/elev under 18år 

Signert samtykke fra elev og foresatt må leveres til skolen. 

Hva får du tilgang til som foresatt?  

Foresatte til elever under 18 år får tilgang til å legge inn kontaktopplysninger. Du får også tilgang til å se timeplaner og læreplaner til “din” elev. Du vil også kunne se fravær (foreløpig finner dere fraværet under menypunktet "Historikk".  

Foresatte til elever over 18 år får ikke automatisk tilgang til informasjon i systemet.  Det er eleven selv som gir og godkjenner tilgangen til foresatte i VIS. Eleven kan gi foresatte tilgang til timeplaner, læreplaner, registering av kontaktopplysninger og fravær. Husk at samtykke må leveres først.     

Problemer med å logge deg inn eller få tilgang?   

Vi anbefaler at du bruker nettleseren Chrome når du skal logge deg inn i VIS. Bytt nettleser om du opplever problemer med pålogging. Dersom du fremdeles ikke greier å logge deg inn, anbefaler vi deg å ta kontakt med skolen.  Som foresatt kan du foreløpig ikke bruke VIS-appen.
   

Hvordan bruker jeg VIS?  

Systemet er oversiktlig og greit å bruke. Det skal være enkelt for deg som foresatt å finne fram. Se gjerne videoen som gir deg kort informasjon om hvordan du bruker systemet. 

 


Tekst til video

 
Les om behandling av personopplysninger i personvernerklæringen